Секретар Милошевић на свечаности поводом Дана Економског факултета у Суботици

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас присутне на Свечаној академији поводом обележавања Дана Економског факултета.

Тим поводом секретар Милошевић је изјавио да 3.500 студената и 143 запослених на Факултету представљају гаранцију да ће и у наредним деценијама бити моћна снага економских реформи.

„Покрајинска влада, не само зато што је предводи један економиста, него у духу економских законитости, остварује оно што је мисија и Економског факултета. Потпуно сам уверен да заједно можемо да остваримо све наше циљеве. Нису они само у повећању буџета и запослености, смањивању јавног дуга – што је један од инајважнијих циљева ове владе, него, пре свега је неопходно да хармонизујемо друштво у коме смо потребни једни другима“, казао је секретар Милошевић.

„Од оног тренутка када се политичка економија, на неки начин повукла пред економском политиком, ви сте много важнији за политику, него што је вама важна политика“, рекао је секретар Милошевић. Он је додао да Економски факултет представља регионалног лидера, не само у АП Војводини, Србији, већ и у овом делу Европе.

„Ваша мисија се на неки начин прелила у мисију Пољопривредног факултета, кроз агроекономију, као и у мисију Факултета техничких наука преко индустријског менаџмента, па и у мисију Факултета спорта и физичког васпитања – преко менаџмента у спорту. Заправо сви они који желе оптимизацију система и да послују по принципима економије, обратиће се вама“, нагласио је секретар Милошевић.

Економски факултет у Суботици као научно-образовна установа функционише на три локације – у седишту факултета у Суботици, затим на Одељењу факултета у Новом Саду од 1977. године и на Одељењу факултета у Бујановцу од 2011. године, на српском језику и једним делом на мађарском и албанском језику, по идентичном Наставном плану и програму, са потпуно истом основном и допунском литературом.

На свечаности поводом Дана Економског факултета присутнима су се обратили и декан Економског факултета проф. др Небојша Гвозденовић, проф. др др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду и председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.