Секретар Милошевић посетио Високу школу за васпитаче у Кикинди

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић поздравио је данас студенте на свечаној додели диплома на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди.

Том приликом секретар Милошевић је истакао да је радост доћи у Кикинду, у једну од школа које креирају нашу будућност.

„Налазимо се у времену у ком смо избројали све наше путеве, фабрике и остале успехе, али мислим да је пуноћа наше радости заправо у чињеници да је овде јединствена „фабрика“ оних који ће сутра пренети не само знања, већ и вредности које будуће друштво тражи од нас“, нагласио је секретар Милошевић.

Ова Школа са традицијом дугом 68 година, сврстава се у ред најстаријих васпитачких школа у Србији, а препознатљива је по свом раду и квалитету. Свечаном академијом и доделом диплома, навела је Ангела Месарош, директорица школе, обележен је Дан установе и Дан студената.

Основне и мастер струковне студије у овој образовној установи прошле године завршила су 122 студента, а за најбољег у генерацији проглашен је Никола Халај.

„Мени лично није ништа било тешко, с обзиром на то да сам се пронашао у овој професији. Највише је оставило утисак на мене баш то што професори имају разумевања и што се цени креативност“, казао је Халај.

Свечаности је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа, која је похвалила рад школе и честитала Дан свим студентима, као и предавачима.

„Сматрам да је догађај врло битан, као и ова установа, која већ седму деценију успешно егзистира и школује исто тако квалитетан васпитачки кадар, који ће, надамо се и остати у нашем граду“, рекла је Мицковски.

Данас је Висока школа струковних студија за образовање васпитача у Кикинди савремена васпитно-образовна институција која испуњава све стандарде Комисије за акредитацију и проверу квалитета, са основним струковним студијама првог степена и мастер струковним студијама другог степена. Настава на основним струковним студијама реализује се на два студијска програма: Струковни васпитач деце предшколског узраста и Струковни васпитач за традиционалне игре.