Покрајински секретар Милошевић честитао студентима 4. април – Дан студената

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима честитку поводом 4. априла – Дана студената, који се обележава у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали на тај дан 1936. године.

„Драги студенти, примите искрене честитке поводом обележавања вашег дана – Дана студената. Желим вам да, као и свих ових година, будете жељни знања, хумани, храбри, пожртвовани и достојни својих колега од пре осамдесет година. Као будућим носиоцима друштвеног развоја и просперитета наше земље, желим вам срећан Дан студената“, поручио је секретар Милошевић.

Давног, 4. априла 1936. године испред Патолошког института Медицинског факултета у Београду убијен је 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

Штрајк студената трајао је од 3. до 28. априла 1936. године у Београду, а као резултат тога повучена је одлука о завођењу полиције на Универзитету, смењен ректор Владимир Ћоровић и за новог ректора изабран је Драгослав Јовановић.