Секретар Милошевић поздравио студенте I године Филозофског факултета у Новом Саду

Свечани пријем нове генерације студената основних академских студија са Одсека за мађарски језик, Одсека за словачки језик, Одсека за румунски језик, Одсека за русински језик  и Одсека за српски језик и књижевност на Филозофском факултету у Новом Саду, поводом почетка школске године, уприличен је данас у Свечаној сали факултета.

Најбоље рангираним студентима са ових студијских програма покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић доделио је стипендије за које је средства обезбедила Покрајинска влада, као меру подршке подстицању усавршавања надарених студената.

Обраћајући се присутнима, секретар Милошевић је нагласио да су ове стипендије „једна вредносна порука, јасан сигнал да желимо да напредујемо и стварамо материјална добра, али да су управо људи највећи капитал у времену које долази“.

„Ово је важно идентитетско питање и можемо да га решимо, пре свега, са онима који ће да изврше трансфер знања. Језик је нешто што морамо чувати“, истакао је ресорни секретар.

„Очување шароликости наших културних наслеђа чини ово друштво тако лепим. Ви, који доприносите стварању човекољубиве атмосфере, управо сте стуб културног идентитета наше заједнице и захваљујући вашој племенитој поруци наше друштво постаје амбијент толеранције и разумевања. Изузетно сам поносан на вас“, закључио је своје обраћање професор Милошевић.

Деканица Филозофског факултета у Новом Саду проф. др Ивана Живанчевић-Секеруш истакла је успешну сарадњу факултета и Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, а присутним студентима, уз срдачну добродошлицу на Филозофски факултет, пожелела много успеха у студирању.

Подстицајна мера Покрајинске владе обухватиће ове године стипендирање најбоље рангираних студената 1. године следећих студијских група: Мађарски језик и књижевност, Румунски језик и књижевност са другим романским језиком и културом, Русински језик и књижевност, Српски језик као нематерњи или страни језик и књижевност и Српски језик и књижевност.

Појединачни износ опредељених стипеднија је 20.000,00 рсд (нето), у трајању од десет месеци, док је у плану стипендирање студената истих студијских група и наредне школске године.