Свечани пријем студената прве године Високе техничке школе струковних студија

Свечани пријем 63. генерације студената Високе техничке школе струковних студија у Суботици, одржан је у среду 28. септембра 2022, у Великој већници Градске куће. Пријему је поред великог броја представника образовних установа и компанија присуствовала и Нела Милишић, помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, као и Миланка Костић, члан Градског већа Суботице задужена за област образовања и културе.

Према речима помоћнице Неле Милишић Висока техничка школа у Суботици је једна од девет високих школа чији је оснивач АПВ и једна од три техничке школе на територији покрајине.

„Студијски програми Електротехника, Информатика, Инжењерски менаџмент, Машинство и Мехатроника на основним струковним студијама, као и Информационе технологије на мастер струковним студијама, су студијски програми по којима је Школа препознатљива, из чега се види да она иде у корак са временом и садашњим  потребама тржишта“, казала је помоћница Милишић и додала:

„Иако концепт дуалног образовања није имплементиран у свим високошколским установама где је то могуће и потребно, ваше будуће образовање је уско везано за практичан рад, а области изучавања у оквиру техничко-технолошког научног поља захтевају не само теоријско образовање већ и пуну примену наученог знања“, истакла је Милишић и подсетила да Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, кроз осмишљене јавне конкурсе намењене високим школама, континуирано осавремењује школе и унапређује рад професора, у циљу што квалитетнијег образовања студената на струковним школама.

Према речима директора проф. др Игора Фирстнера, Висока техничка школа је ове године уписала више од 220 студената углавном на основним и један број на мастер студијама, што је како истиче сјајан резултат, с обзиром на то да је ова висока школа акредитована на укупно 236 места.