Свечаност поводом обележавања 50 година Академије уметности Нови Сад

Свечаност поводом обележавања 50 година Академије уметности Нови Сад одржана је данас у Српском народном позоришту, на сцени “Пера Добриновић”. Обележавању значајног јубилеја присуствовала је и помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност Нела Милишић.

Присутнима се обратио проф. др Синиша Бокан, декан Академије уметности Нови Сад, који је посебно истакао:

„Рад Академије уметности у Новом Саду и педесетогодишње трајање обележиле су бројне генерације студената, професора и запослених. Они су све време активно доприносили ономе што је био циљ и смисао оснивања академије, а то је квалитетно образовање у пољу уметности“.

На Академији тренутно студира 1.300 студената. Поводом златног јубилеја на свечаности је наступила харфисткиња Ленка Петровић, некадашња студенткиња, а однедавно доценткиња на студијском програму Извођачке уметности, која је 2018. године освојила прву награду на престижном 20. Међународном такмичењу харфиста у Израелу и постала први добитник ове награде из Србије.Такође, наступила је и петанестогодишња  студенткиња академије, виолинсткиња Лана Зорјан, а студенти треће године глуме на српском и мађарском језику извели су танго као део испита из Сценских игара.

У оквиру обележавања 50 година Академије уметности уручиене се захвлнице институцијама за дугогодишњу сарадњу и допринос раду Академије уметности Нови Сад.