Висока школа струковних студија у Суботици добила савремени амфитеатар

Покрајински секретар, проф. др Зоран Милошевић, посетио је Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, где је свечано отворио амфитеатар који је реновиран и адаптиран финансијским средствима Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

“Важно је да Суботица буде квалитетна “адреса”, карактеристична по модерним студијским програмима, као и доброј сарадњи са институцијама које, заправо, и дају смисао струковној едукацији. У овом случају, то су институције у области предшколског васпитања, спортске и здравствене организације. Висока школа у Суботици сјајан је партнер и ми смо ту да помогнемо и у годинама пред нама”, поручио је проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици, која баштини традицију прве Учитељске школе основане у Суботици далеке 1871. године, а већ четри деценије образује кадрове педагошке струке, сада има и нови, савремени амфитеатар.

“Желимо да се захвалимо на свему што је Покрајина учинила за нас, а то су милионски износи који су инвестирани у нашу установу. Сада смо, на тај начин, добили и нови, савремени амфитеатар. Акредитовали смо пуно студијских програма, а управо је стигао извештај и о успешној акредитацији мастер тренера. Отворили смо и одељење у Тутину. Успешно напредујемо у свим сегментима рада, а не бисмо то могли без свесрдне подшке господина Зорана Милошевића и Покрајине”, каже проф. др Власта Липовац, директорка Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера у Суботици.

Амфитеатар, који обезбеђује услове за бољи квалитет наставе, адаптиран је уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност који је у протеклих пет година уложио око 30 милиона динара у повећање енергетске ефикасности и побољшање услова рада.

Висока школа струковних студија у Суботици образује васпитаче деце предшколског узраста, спортске тренере, медицинске сестре, нутриционисте-дијететичаре и пословне информатичаре, а уз теоријска и практична знања, подстиче своје студенте да буду одважни и креативни и да не чекају посао него да сами стварају пословне прилике.