Održana četvrta radionica u okviru projekta „Izgradnja preduzetničkog ekosistema – Studentsko preduzetništvo preko granica” u Rektoratu UNS-a

U amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održana je radionica u okviru „Interreg IPA“ programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija i projekta pod nazivom „Izgradnja preduzetničkog ekosistema – Studentsko preduzetništvo preko granica”.

Naziv radionice posvećene ženskom preduzetništvu je ,,Training 4 – Women entrepreneurship“, a projekat sprovode Regionalna privredna komora iz Segedina, Mađarska, i Tehnološki fakultet Novi Sad, Univerziteta u Novom Sadu, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, kao institucionalnom podrškom Tehnološkom fakultetu.

Tim povodom se na samom početku uvodnog dela izlaganja, obratio pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, koji je govorio o radu Sekretarijata, podsticajnim merama i podršci preduzetništvu, kao i o važnoj grani preduzetništva, ženskom preduzetništvu, te o važnosti žene u privredi.

Radionicu je otvorila pokrajinski sekretar za finansije, Smiljka Jovanović, koja je ovom prilikom istakla da je u Pokrajinskoj vladi prepoznata potreba da se krajnjim korisnicima IPA sredstava, odnosno subjektima sa teritorije AP Vojvodine, koji su kvalifikovani da konkurišu za sredstva iz fondova Evropske unije i da ih implementiraju, te da im se pruži finansijska podrška kako bi se ohrabrili da u većoj meri razvijaju projekte i privuku sredstva iz pretpristupnih fondova na teritoriji AP Vojvodine.

Učesnik uvodnog dela Konferencije bila je i prof. dr Anastazija Stojšić Milosavljević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost koja je obaćajući se prisutnima istakla da je raduje činjenica da su mladi ljudi dobili priliku da rade na inovativnim idejama, budući da je prekogranični prostor između Srbije i Mađarske, zahvaljujući poljoprivrednim resursima, idealan za napredak prehrambrenog preduzetništva.

Četvrtu radionicu je vodila prof. dr Zita Šereš, a prisutnima su se obratili i dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Biljana Pajin, kao i dr Trašerna Olah Žužana, sekretar Privredne komore Županije Čongrad.