Sportske legende u Pokrajinskoj vladi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas, uoči predstavljanja, sportske legende i autore knjige „Menadžment sportskih događaja“ Slobodana Simovića, Munira Talovića i Rodoljuba Petkovića, kao i Svetislava Pešića, Abasa Arslanagića i Dragana Tarlaća.

„Zadovoljstvo je biti domaćin velikanima srpskog i svetskog sporta i idolima generacija. Knjiga „Menadžment sportskih događaja“, koja će danas biti predstavljena javnosti, jeste dragocen rad za organizaciju velikih takmičenja u budućnosti“, izjavio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da je širom Vojvodine u toku rekonstrukcija sportske infrastrukture – hale „Mostonga“ u Somboru, hale u Novom Kneževcu, Sportskog centra „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu, stadiona u Zrenjaninu i drugo.

„Radimo na stvaranju boljih uslova, najviše u infrastrukturi, da bismo u kontinuitetu imali sportske asove poput poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića, Aleksandra Kolarova i braće Milinković Savić i drugih“, dodao je Mirović.

Autori knjige su ocenili da je knjiga dug asovima i podstrek mladim generacijama s obzirom na potencijale koje imamo, istakavši da je upravo u Vojvodini ponikla ideja o njenom stvaranju.

Promociju knjige podržala je Pokrajinska vlada.

Prijemu je prisustvovao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.