Честитка секретара Милошевића студентима поводом Дана студената

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић упутио је студентима Универзитета у Новом Саду, као и студентима свих високошколских установа у АП Војводини, честитку поводом обележавања Дана студената:

„Драги студенти,

Честитам Вам ваш празник – Дан студената, који се обележава у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 4. априла, давне 1936. године.

Ви, као будући носиоци развоја наше земље, покажите и данас, личну и друштвену одговорност. Будите марљиви у свом раду, хумани и посвећени непролазним вредностима. Не одустајте од својих идеала, јер само тако, предано остварени у добру, бићете светао узор будућим нараштајима, на понос академској заједници и целокупном друштву.“

Дан студената се обележава 4. априла, јер је на тај дан 1936. године, испред Патолошког института Медицинског факултета у Београду, убијен 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

Штрајк студената трајао је од 3. до 28. априла 1936. године у Београду, а резултат тога је повучена одлука о завођењу полиције на Универзитету, смењен је ректор Владимир Ћоровић, а за новог је изабран Драгослав Јовановић.