Грађевински факултет у Суботици прославио 47.рођендан отварањем Међународне конференције

„Савремена достигнућа у грађевинарству“ назив је осме по реду Међународне конференције, која се одржава од 22. до 23. априла 2021. године на Грађевинском факултету у Суботици. Овом конференцијом, која се бави актуелном тематиком из грађевинарства и сродних области, Факултет је обележио 47 година свог постојања.

Тим поводом учеснике конференције поздравио је проф. др Владимир Стојановић, помоћник покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.

„Грађевински факултет у Суботици је важна карика у високом образовању АП Војводине, па и читаве Србије. Од ове институције се с правом очекује да, кроз иновативне студијске програме, активан научни рад, као и образовање компетентног кадра, пружи значајан допринос у развоју грађевинарства и привреде у Суботици, Војводини, те најзад и у целој Србији“, нагласио је помоћник Стојановић.

Конференција треба да укаже на оријентацију главних праваца развоја науке и струке у областима грађевинарства који би одговарали условима и потребама у овој фази изградње наше земље. Поред тога, ова конференција је прилика да се размотри стање законске регулативе у овим областима као и потреба њеног усаглашавања са најновијим Еврокодовима који се примењују у земљама Европске уније.

Очекује се да конференција окупи истраживаче, експерте, инжењере и званичне представнике надлежних институција, и привредних организација заинтересованих за размену научно-стручних информација и искустава. Биће то прилика да се оствари сарадња са универзитетима из окружења: Темишвар, Брашов, Осијек и Славонски Брод.