Студенти Високе школе из Вршца посетили Златибор и околину

Захваљујући сарадњи Високе школе струковних студија за васпитаче „Михаило Палов” из Вршца и Омладинске организације ,,Rromane Čhavra – Rromano Futuro”, 15 студената Школе који студирају на српском, румунском и ромском језику имали су прилику да присуствују семинару под називом: „Развој компетенција и препознавање потреба деце и будућих васпитача у условима онлајн наставе“. Семинар је организован од 15. до 18. априла 2021. на Златибору, уз подршку Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Током тродневног боравка на Златибору студенти су имали прилику да се, у оквиру претходно осмишљених радионица, упознају са новим стратегијама за успешну комуникацију, о начинима писања радне биографије; учествовали су у симулацији интервјуа за посао, вежбали да препознају анксиозност у комуникацији и у другим контекстима, а информисали су се и о начинима како да се правилно изборе са њом.

Представљен је и знатан број различитих дечјих игара и играчака које значајно утичу на свеукупни развој детета и његових вештина комуникације. Осим радионичарског рада, реализоване су и посете Манастиру Благовештење, Сирогојну, Торнику и Дрвенграду (Мећавнику), Стопића пећини, што је додатно обогатило знања и искуства свих полазника.