Отворен Међународни симпозијум стоматолога у Новом Саду

Дводневни међународни Симпозијум стоматолога и сарадника данас је отворен у згради Ректората Универзитета у Новом Саду. Свечаном догађају присуствовала је заменица покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Мирка Лукић-Шаркановић, која се том приликом обратила присутнима:

„Стална едукација ­ размена знања, мишљења и искустава изузетно је важна у свим научним областима, али је посебно значајна и неизоставна у медицини, у којој је комплексно заступљена и садржајна у свим њеним гранама. Научна мисао последњих деценија, пре свега захваљујући интензивном развоју информационих технологија, напредује великом брзином, усмерена ка развоју и свих медицинских потенцијала и области деловања.“

Докторка Лукић-Шаркановић поменула је резултате истраживања Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“, спроведеног у оквиру „Недеље здравих уста и зуба“, који указују на то да је „стање здравља уста и зуба становништва Србије веома лоше, што говори о неопходности што чешћих едукација из различитих области денталне медицине“.

„Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност стога континуирано подржава рад свих високошколских установа у Аутономној покрајини Војводини кроз финансирање и суфинансирање пројеката, конгреса и симпозијума, који на најбољи начин доприносе видљивости резултата истраживања, као и ефикаснијој практичној примени“, посебно је истакла заменица Лукић-Шаркановић.

На Симпозијуму ће се обрађивати савремени дијагностички и терапијски принципи у стоматологији. Планирано је одржавање преко 20 предавања универзитетских  професора и еминентних научника и стручњака из области стоматологије из земље и иностранства.

Међународни Симпозијум стоматолога и сарадника заједно су организовали Медицински факултет у Новом Саду, Клиника за стоматологију Војводине и Стоматолошка комора Србије – огранак за Аутономну покрајину Војводину.