Промовисани доктори наука Универзитета у Новом Саду

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је свечаној промоцији доктора наука, која је одржана у Ректорату Универзитета у Новом Саду 29. марта 2023. године. Нови доктори наука одбранили су докторске дисертације на једном од четири факултета Универзитета у Новом Саду: Медицинском факултету (12 доктора наука), Факултету спорта и физичког васпитања (11 доктора наука), Филозофском факултету (6 доктора наука), и Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину (1 доктор наука).

Поздрављајући присутне, секретар Милошевић је упутио честитке докторима наука „који су снагом свог талента и огромног рада заокружили заједнички напор, како властитог, личног прегнућа тако и подршке породице, посебно родитеља, али и читаве академске заједнице, вредних ментора матичних факултета и нашег Универзитета“.

„Ми живимо у време великих промена и стога је важно да радимо свакодневно на својим постигнућима“, истакао је професор Милошевић и додао:
„Ово се посебно односи на вас и ово је својеврстан почетак, а не крај вашег научноистраживачког пута и плодоносног доприноса нашој академској заједници.“

Поред секретара Милошевића и ректора проф. др Дејана Мадића, догађају су присуствовали проректорка за међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду проф. др Сабина Халупка-Решетар, проф. др Бранислав Бајкин, продекан Медицинског факултета, проф. др Марко Стојановић, продекан Факултета спорта и физичког васпитања и проф. др Миливој Алановић, продекан Филозофског факултета.

Свечаност је део дводневног програма мартовских промоција нових доктора наука, које се одржавају на Универзитету у Новом Саду 29. и 30. марта 2023. године. Другог дана промоције биће промовисани нови доктори наука и доктори уметности који су докторске дисертације, односно докторске уметничке пројекте, одбранили на Факултету техничких наука (14 доктора наука), Академији уметности (12 доктора наука) и Природно-математичком факултету (4 доктора наука).