Покрајинска влада упутила помоћ Епархији рашко-призренској

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас испраћају хуманитарне помоћи за становништво на Косову и Метохији, коју је Покрајинска влада донирала Епархији рашко-призренској.

Том приликом, секретар Милошевић је рекао: „Покрајинска влада, руковођена принципом солидарности и подршке, и ове године, подржава наше сународнике, прослеђујући им још један контигент хуманитарне помоћи, који се очитује не само у роби коју шаљемо, већ пре свега, у поруци да смо и данас заједно.“

„Морамо се руководити хуманизмом, а не само принципом економског развоја; нећемо да будемо пасивни, већ морамо да идемо напред, вођени принципом уљуђења заједнице која вапи за руком солидарности, подршке и разумевања. Слично као што Рашко-призренска епархија ослушкује потребе људи свих верских заједница, којима је на Косову и Метохији потребан један оброк“, истакао је проф. др Зоран Милошевић.

„Надам се да ћемо у годинама које долазе можда мање имати потребу да хуманитарно помажемо наше сународнике на Косову и Метохији, уколико створимо друге предуслове за њихов останак на вековним огњиштима“, додао је ресорни секретар.

Испраћају контигента хуманитарне помоћи присуствовао је и др Драган Лазић, секретар Црвеног крста Новог Сада, који је подсетио да је основни циљ ове акције, која се већ годинама у назад реализује у мају месецу, подршка опстанку Народних кухиња Епархије рашко-призренске.

Из магацина Градске организације Црвеног крста у Петроварадину, пут јужне српске покрајине, кренула је донација коју чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима, намењених социјално угроженом становништву на Косову и Метохији.