Сајам образовања „Путокази“ ове године преко платформе ExpoOnline.rs

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност и ове године финансијски подржава и активно учествује на 16. Сајму образовања „Путокази“, који се одржава од 24. до 26. марта 2021. године.

Будући да је глобална пандемија корона вирусом пред све нас поставила изазов безбедног одржавања манифестација, Сајам ће ове године бити реализован електронски, преко платформе expoonline.rs. Реч је о двојезичној, српско-енглеској платформи за пословно повезивање, сусрете и ширење информација и знања, учвршћивање старих и успостављање нових пословних, али и пријатељских веза у виртуелном простору.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност представиће се ове године својим активностима и плановима у подручјима деловања, као и организацијом онлајн конференције „Научноистраживачка делатност у изазовима времена“, на којој се поред проф. др Зорана Милошевића, покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност, проректорке за наставу и студентске активности проф. др Сање Подунавац Кузмановић, проф. др Слободана Гаџурића са Природно-математичког факултета, очекује и обраћање најцитиранијих научника Универзитета у Новом Саду, на основу истраживања Универзитета Стенфорд у 2019. години. Конференција ће се одржати у четвртак 25. марта 2021. године са почетком у 11:00 сати.

Сајам ће бити конципиран из три дела: први сегмент је излагачког карактера, базиран на виртуелним штандовима, на којима ће излагачима бити омогућена комунукација електронским путем са виртуелним посетиоцима, као и са другим излагачима, и медијима; други сегмент сајма је конгресног типа у оквиру којег је планирана конференција o aктуелним питањима из области образовања и науке, и трећи сегмент Сајма образовања ,,Путокази“ обухватиће наградну игру едукативног карактера намењену студентима и ученицима.

Сајам образовања „Путокази“ и даље ће представљати целокупну слику образовних профила средњег и високог школства у нашој земљи, употпуњену понудом средњих школа и факултета из иностранства. Очекује се наступ око 70 излагача међу којима је и 9 високих школа и 14 факултета, као и три научна института Универзитета у Новом Саду. Такође, биће представљено више од 300 образовних профила, а понуда образовних установа биће допуњена презентацијом гостију – излагача из Републике Српске.