Суботица домаћин двадесете јубиларне конференције о интелигентним системима

Двадесета јубиларна Међународна конференција о интелигентним системима и информатици –  SISY 2022, свечано је отворена у четвртак 15. септембра 2022. године,  у Великој већници Градске куће у Суботици.

Пленарни предавачи долазе из Аустралије, Канаде, Пољске и Шпаније, а учесници конференције су стручњаци из Мађарске, Словачке, Русије, Румуније, као и из земаља бивше Југославије.

Организатори конференције су универзитет Обуда из Будимпеште и Висока техничка школа струковних студија из Суботице. Ове године пријављено је око 80 радова, што је више у односу на претходне две године, када је конференција била одржана онлајн.

Учеснике конференције поздравила је проф. др Анастазија Стојшић-Милосављевић, помоћница покрајинског секретара за високо образовање и научноистраживачку делатност.

У периоду од 15. до 17. септембра студенти, инжењери, и млади научници имаће корист од интензивне међународне и регионалне сарадње између образовних установа, као и представника индустрије. Суботица као мултикултурални, мултиетнички и вишејезичан град, представља идеалну локацију за одржавање ове конференције. Овај догађај је место сусрета стручњака, идеја, а и старих пријатеља.

НАПОМЕНА: Слике су преузете са интернет портала: SUBOTICA.COM