Покрајинска влада упутила помоћ Епархији рашко-призренској

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић присуствовао је данас испраћају контигента хуманитарне помоћи за становништво на Косову и Метохији, а коју је Покрајинска влада донирала Епархији рашко-призренској.

Из магацина Градске организације Црвеног крста у Петроварадину, пут Косова и Метохије, кренула је донација у виду прехрамбених намирница, намењена несметаном функционисању народних кухиња на Косову и Метохији, затим средстава за хигијену, ђачких торби и школског прибора социјално угроженим породицама, укупне вредности 5.700.000,00 динара.

„Велико ми је задовољство што данас нашим сународницима на Косову и Метохији шаљемо поруку да је неупитан њихов национални, верски и културни идентитет и да је за нас у Покрајинској влади, као и за све грађане Војводине, ово један важан мост којим изграђујемо не само поверење, пријатељство и подршку, него пре свега, веру у непролазност нашег јединства“, изјавио је професор Милошевић.

„Овај камион са 22 тоне помоћи намењен је свима који су на Косову и Метохији уједињени, нажалост, око сиромаштва и свакодневних проблема. Стога дугујемо посебну захвалност владики Теодосију који, са својим свештенством, не препознаје само верске проблеме, већ помаже свим људима који су у невољи“, нагласио је ресорни секретар.

У народним кухињама на подручју Епархије рашко-призренске, свакодневно се храни око две хиљаде корисника, а у њима се припрема и ужина за ђаке у четири основне школе.